Sammanfattning av killkvällen

Nu har killarna sjungit och det är dags att summera kvällen och avslöja mina föraningar om resultatet.

Foto: DANIEL OHLSSON

Jesper: Var först ut och drog igång kvällen på ett trevligt sätt. Han var stel som en pinne, men jag tyckte ändå att låtvalet var bra och han sången var bra. Men han var för anonym och för blek för att sitta säkert.

Elias: Har jag inte lagt märke till över huvud taget under Idolturnén. Hans sång föll mig inte alls i smaken och han kändes löjlig och tillgjord. Annars brukar rörelsemönstret komma naturligt, men har var det inövat och jag tyckte bara tt han var för mycket. För höga tankar om sig själv. Jag ser gärna att Elias åker ikväll.

Kevin: Snyggt stajlad och bra låtval. En låt som många har hört och många tycker bra om. Och han sjöng jättefint. Ett av kvällens bästa uppträdanden!

Rasmus: Trist låtval, tråkigt rörelse mönster. Tog dålig kontakt med publiken. Men jag gillar hans personlighet och hans röst. Dock inget vidare betyg efter ikväll.

Robin B: Här gick allt fel! Det kändes nervöst och jag anade många falska toner. Här räddas han dock av hans ödmjuka personlighet. Tror inte han ryker ikväll.

Johan: 16 år och så säker på scenen? Johan är på många sätt ett underbarn! Men inte min typ när det gäller musik eller stil. Men bra framträdande!

Lars: Fantastisk sång och framträdande! Ett av kvällens bästa! Också bra låtval.

Robin E: Har tyckt om hans röst genom hela resan, men nu såg han ut som en stjärna också. Också här ett grymt framträdande!

Jag skulle vilja se att Elias åkte ut. Hans personlighet och överlägsenhet går inte hem hos mig alls. Bygger upp förväntningar på något inte värt att hurra över.

Jag tror att Jesper och Rasmus hänger löst och att det åter igen blir inledaren till kvällen som får ge sig av hemåt.

Kl 22.40 vet vi svaret!

Foto: DANIEL OHLSSONHallå, är det någon som undrar något? Foto: ANDERS WIKLUND/SCANPIX
Grabbarna möts i Idolkvalet. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Bilder: TV4.se

Victora Dogan fick lämna Idol!



Igår sjöng tjejerna i Idol. Låtvalen dominerades av ballader och det var ytterst få som vågade på något fartigare. Sepideh var en av kvällens bästa enligt mig och sjöng låten " I will survive ". Linda Pritchard var också oerhört bra, och hon växer sig in i rollen som en stjärna mer och mer. Jag tycker att Jenny Karevik gjorde ett helt fel låtval; License to kill. Och fel tonart dessutom. Bara jobbigt att lyssna på. Anna Bergendahl tyckte jag för en gångs skull var bra, men juryn var inte alls imponerad. Alice var väl duktig, hon är lite anonym tycker jag. Såväl Yazmina. Håller jämn matta hela tiden men det har aldrig liksom stuckit ut åt något av hållen. LouLou tycker jag borde åka hem snart, tycker inte att hon är en Idol.

Jag trodde att det skulle stå mellan Victoria och Yazmina, och jag blev överraskad att Jenny hängde löst. Men Victoria fick alltså lämna. Inte helt rättvist tycker jag, men så är det.

I en intervju på tv4s Idolsajt berättar hon att hon tror att hon fick åka ut på grund av låtvalet. Hon är besviken, men tycker ändå att hon skulle ha kört på sin grej som hon gjorde. Hon är ledsen över att hon inte fick uppträda med en till låt och att hon inte riktigt fick möjligheten att visa upp sin personlighet. Nu hoppas hon att hon antingen ska fortsätta med musiken eller få en fot med i modellkarriären, där hon tydligen fått en del erbjudanden.

Om en knapp timme är det killarnas tur att sjunga, missa inte det!!

Tjejernas första kvalkväll

Så här glada är de 16 kvalklara. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Ikväll är det första kvalkvällen, och det är de 8 tjejerna som skall tävla mot varandra. Missa inte Idol kl 20.00!

De 16 till kvalet!

Det blev en känslosam dag för våra Idoler. En som jag tippat högt som jag trodde skulle gå betydligt längre var Alexandra Knutsson, men hon fick packa väskan idag. Dessa gick vidare:

Anna är med i Idol för att beröra och bli berörd.  Än så länge har hon lyckats bra. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Anna Bergendahl 16 år
Alice Svensson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Alice Svensson 17 år
Kevin Borg. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Kevin Borg 22 år
Elias Ringquist. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Elias Ringquist 26 år
Jenny Karevik. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Jenny Karevik 24 år
Sepideh Vaziri. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Sepideh Vaziri 24 år
Yazmina Simic. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Yazmina Simic 16 år
Lars Eriksson. Foto: Daniel Olsson/TV4
Lars Eriksson 28 år
LouLou Lamotte. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Louise "LouLou" Lamotte 27 år
Linda Pritchard. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Linda Pritchard 25 år
Jesper Blomberg. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Jesper Blomberg 20 år
Robin Ericsson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Robin Ericsson 21 år
Rasmus Ingdahl. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Rasmus Ingdahl 20 år
Robin Bengtsson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Robin Bengtsson 17 år
Johan Palm. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Johan Palm 16 år
Victoria Dogan. Foto: Daniel Ohlsson/TV4
Victoria Dogan 20 år

Nu är det bara att vänta in kvalveckan!


Skönsång på Globen

Anna är den första Idolen att bli klar för kvalet. Foto: TV4

Igår var det sång till piano som gällde. Många fick se sig utslagna medan det för vissa gick som på räls. Och det var faktiskt en hel del som fick höra att låtvalet var fel fel fel. Det är svårt med låtval. Några av de utslagna var bl.a. Johan Sommevåg, Angelica Höglund och Mathias Sironey.

Appropå låtval var Anna Bergendahl faktiskt en löshängare på ett sätt igår. Hon kom in till juryn och fick höra att de tyckte att hon är begåvad man att de inte tyckte om hennes låtval Heatwave. De bad henne övertyga henne med att sjunga ännu en gång, det blev Have a heart som på audition. Jag är glad att Anna gick vidare men det känns som att juryn bara tycker att hon är bra när hon sjunger den låten. Och det håller väl inte? Speciellt inte i Idol.

Ikväll avslöjas det vilka 16 som går vidare till kvalet. Missa inte!

Bild: tv4.se

36 efter första grillningen

De 36 lyckliga som är vidare till dag två. Foto: TV4

Det var A Capella-fest i nya slutauditionlokalen Globen, konkurensen var större än någonsin. 101 skulle bli 36 stycken, vad jag tycker om den stora gallringen kan ni läsa nedan. I alla fall vara det några som lyckades mycket bra, medan andra presterade under all kritik enligt juryn. Vidare till nästa omgång gick bl.a. Mathias Sironey (beatbox-snubben), Nils Fredriksson (nya Di Leva), Dolores Huremovic (lite Amanda Jenssen-röst), Alexandra Knutsson (En favorit hos juryn), Kenny Lundström (Nästan lite Brolle-stuk på honom), Yazmina Simic (bra röst och har tidigare varit med i Lilla Melodifestivalen), Loulou Lamotte (Svängig röst enligt Anders) och Robin Bengtsson (som också han verkar vara en favorit hos juryn). Och Anna Bergendahl (har förövrigt deltagit i Super Trouper) som tyckte att det var jobbigt att känna juryns förväntningar på sig efter en mer än mycket lyckad audition.

Nästa moment är nytt. Man får förbereda en låt med en pianist i 15 minuter och skall sedan framför låten själv på scenen. Katia Löfgren hann sjunga i detta programmet men allt slutade i tårar och besvikelse. Efter att få hört ord som "Falsksång" och "Hemmafru" blev det för mycket. Jag tycker att det är jättetråkigt att Katia åker ut, jag tyckte hon var bra.  Jag tror att hennes personlighet är en sådan många gillar, och hon hade bra röst.

Imorgon forstätter alltså Slutaudition och vi får se flera uppträda med sina låtar. Men lite mer om att det blir allt färre som går vidare efter a cappellan, jag tycker att det bara är negativt. Det blir bara de som har synts mycket som går vidare. Jag tycker att 2005 hade det bästa konceptet. ca 100 vidare från audition, hälften vidare efter a cappellan, därefter duetter och solosång och sen kval. Men vad vet jag, 2008s slutaudition kanske blir min nya favorit. :-)

Bild: TV4.se

För erfaren för Idol?



Hur etablerad får man egentligen vara för att delta i Idol? Jag tycker ändå tävlingen är till för oetablerade, nya artister som är på jakt efter skivkontrakt. Under Idolturnén dök Laila Adeles kända ansikte fram. Jag vet inte riktigt vad hon gör där, hon är ju ändå hyfsat känd. Så var går egentligen gränsen över hur etablerad man får vara? Jag tycker att alla som är med Idol ska inte ha släppt en egen skiva. Då har man ju gjort sig ett namn. Jag tycker att Laila inte borde få delta med två skivor och ett Melodifestivaldeltagande. Hon vill se hur långt hon kan gå. Varför inte testa Carola också när vi ändå är i farten? Vad är poängen?

Slutaudition nästa för Idolerna!

Johan och Jenny fick de sista platserna på slutaudition. Foto: TV4

Nu är det äntligen dags för Slutaudition för våra kära idoler! Jag tycker att startfältet verkar superbra, har jättemånga favoriter! På bilden ser nu de lyckliga två som slutligen lyckades ta sig till slutaudition via Sista chansen. Jenny sjöng Black velvet mycket bra tycker jag (för övrigt är hon lik Lisa Miskovsky) och Johan sjöng The Verves låt The drugs don't work. Bra låt, och jag tyckte juryn gjorde rätt som gav honom en chans på slutaudition.

Kul den här säsongen att så många kommer med egna låtar. När det var förra juryn var man ju ungefär dömd att misslyckas om man valde något eget. Men här är det bara plus! :-)
Årets Idol-låt och audition blir väl ändå Kannagi Ohlssons version av Da Buzzs "Without breaking". Hade aldrig hört den innan hon sjöng den, men nu är den defintivt en Idolklassiker ;-)

Jag säger bara en sak; Missa inte Slutaudition!

Bild: tv4

Stackars Andreas?

Juryn har nu också besökt Luleå (blir inga bilder för TV4s sajt funkar visst inte för tillfället). Jag tycker att det var en hyfsad stad, kul med hundkillen i början. ;) Men det största samtalsämnet blir väl såklart stackars, nervösa Andreas. tycker du att hon borde ha varit utan biljett? Jag tycker att Peter var schysst att ge en, han var ju värd en röstmässigt, men det är så många mer kvaliteter som också skall räknas in i bedömningen. Men blir pressen för stor kan man ju säkert hoppa av. det är det ju många som har gjort genom åren, en varje år i alla fall. Nu får väl Andreas välja vad han vill göra.

Juryn fick med sig en hel del talang också. Tjejen som lurade sin mamma, okej röst. Skarp men bra. Tjejen på slutet var väl också bra, jo, en hel del.

Betyget blir 3 för Luleå. Andreas drar upp betyget! Och så var det ju faktiskt vår nya jurys första dag på jobbet, och det gick ju bra. :) Mjo, men en bra stad!

Nu väntar några oldiliga Idolfria dagar, men snart är det dags för min favoritdel. Slutaudition!:)

Idolnostalgi på TV400

Ni har väl inte missat repriserna av tidigare svenska idolsäsonger som sänds på TV400? De senaste dagarna har det varit från Idol 2005, den överlägset bästa säsongen enligt mig! Slutaudition var helt otrolig! Och fredagsfinalerna. :-) Idag börjar de visa från Idol 2006, den sämsta Idolsäsongen enligt mig. ;) Men det blir ändå lite kul att se! På TV400 klockan 14.55 börjar det, missa inte! :)

Talanger från Karlstad



Juryn har nu varit och besökt sin tredje Idolstad; Karlstads tur blev det alltså. Som de senast hade besökt första Idolåret 2004 och vi fick lite härlig nostalgi med papper-och-penna-Eddie.

Jag sammanfattar dagen kort eftersom jag är lite hängig och orkar inte göra något längre reportage. Jag tycker att staden var under all kritik, speciellt efter att ha laddat upp förväntningarna något enormt med tjejen ovan, Anna Bergendahl. Jag tycker alltid att det är lite farligt när juryn förälskar sig så mycket i en av de som söker, eftersom i slutändan det är folket som skall bestämma. Hur ofta har juryn och folket samma favorit? Men Anna tror jag definitivt tar sig långt, till kvalet absolut och när sedan folket får bestämma tar hon sig nog också till final och får en bra placering. Vinner hon? Mjo, vi får väl se. :-) Synd bara att de hade byggt upp sånna enorma förväntningar på henne.

Betyget för Karlstad blir en 2a. Jag tycker att förväntningarna var höga och när då resultatet blir sådär så blir såklart besviken. + för Anna och för de andra som tog sig vidare, gillade tjejen som sjöng Ain't no other man och en kille som spelade I'm yours. - För för lite talang, tråkiga jurykommentarer och inslag (det där med Anders och bananen var bara patetiskt, hans tillgjorda engelska och tråkiga situation var lite för mycket. nya juryn känns också dem lite väl märkvärdig ibland.

Den tråkigaste Idolstaden hittills. Hoppas det blir bättre ikväll, då är det dags för Luleå att visa upp sig. Missa inte Idol kl 20.00 på TV4 ikväll!! :-)

Bild: tv4.se

16 vidare från Lund!

Lunddagen tyckte jag var, som förväntat, bra. Här har juryn hittat några personer som jag tror på. Låt oss sammanfatta dagen!



Hon här la säkert många märke till när hon ställde sig framför juryn. Tjejen heter Yazmina Simic, bra artistnamn tycker jag. Hon fick mycket beröm för sitt utseende, rösten tyckte jag dock kändes ganska tunn, men det är ju svårt att avgöra efter bara en sång. Jag tror att hon kan gå till kvalet och kanske ännu längre om hon gör bra ifrån sig. Se hennes auditionklipp
här.



Hon här hade väl ingen heller missat? Amanda som brunett?! Hm, räcker det inte med en Amanda? Okej, detta är faktiskt inte Amanda, trots likheter både utseendemässigt och röstmässigt. Hon här verkar dock vara strået vassare, om man nu skall bedömma rösten. Men jag tycker i alla fall att det räcker med en Amanda-typ. Dock kan nog Dolores ta sig en bra bit i tävlingen, hon verkar duktig och faktiskt mer bekväm än vad jag tycker Amanda har verkat. Se hennes audition här.



Och här har vi Skånes nya stolthet? Nils Fredriksson som med sin speciella personlighet och faktiskt hyfsat bra sångröst tog sig vidare till slutaudition. Det tyckte i alla fall jag var överraskande. Om jag nu skall jämföra med hur jag tror att föra juryn skulle ha dömt tror jag inte att Nils skulle ta sig speciellt långt. En tråkig, inte så genomtänkt kommentar skulle möjligen leta sig ur Daniels mun men inte mer. Den här juryn tog med Nils, och det skall bli spännande att se hur långt han tar sig!

Jag tycker att det verkade som att Lund levererade på riktigt och två andra killar som jag diggade var kidnappade Mårten Holst som sjöng låten Crazy i något egen version. Riktigt bra! Och självklart Lars Erikssons som jurymedlemmen Anders Bagge riktigt fastnade för. Han sjöng en låt av Bob Dylan och något eget.

Tycker att Idol-konceptet ibland brister när det kommer till fredagsfinalerna. En artist specialiserarsig ju gärna på en viss typ av en viss typ av musik, och om man under dessa fredagar inte för köra det man gillar är det ju svårt att få fram sin egen stil och personlighet. Den som vinner blir ju musikaliskt mångsidig såklart, men måste man vara det? Lars Eriksson fick höra av juryn att de hade svårt att se honom göra olika typer av musik, så jag hoppas att han kanske tar sig möjligen till kvalet men ändå får skivkontrakt. Tar han sig till final vill jag höra hans prägel på låtarna i så fall!

Lunds betyg blir 4/5
Kommentarer:
Att Nils var med ger staden 2 extra poäng. Han är verkligen något Idol behöver! Och att kvaliteten var hög och vi fick med oss många till slutaudition höjer också betyget såklart. Sen fick vi se Erik Magnusson tredje året i rad här också - Idolfaktor! Bra jobbat Lund!


8 vidare från Stockholm!

Juryns första besök i Sockholm bjöd på en blandad kompott. En hel del dåligt, men också några få guldkorn dök upp. Jag hittade själv en som jag fastnade för. en snubbe som hette Matias Garzon och som på audition i Stockholm sjöng låten Baby come to me.



Det känns som att om han har en sprudlande personlighet, och självklart för en del TV-tid, tror och hoppas jag att han kan gå långt. Du kan se hans audition
här.

Vad tyckte ni om låtskrivaren Johan Sommevåg? Heltokej låt, men rösten tyckte jag var sådär. Han kanske utvecklas till något starkare. Men tyckte inte han såg direkt ut som en Idol. Han liknar någon väldigt mycket, kommer inte på vem bara.;)




Du kan se hans audition här: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.599917



Och vad säger ni om Modell-Hanna då? Tycker ni synd om henne? Nja, inte gör då jag det. Visst är det trist om man verkligen älskar att sjunga, vill ha en karriär, spela in musik. Göra sånt hela tiden, men jag tycker att även om hennes röst varit något bättre hade hennes personlighet inte alls gillats av mig i alla fall ändå. För desperat. Det kändes fel så fort hon berättade om sin sorgesaga. Då är det väl bara att sjunga vidare för skojs skull, för årets Idol stavades inte Hanna. Hennes audition ser du här: http://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.607679

Jaha, hur skall vi sammanfatta Stockholm? Vi får självklart inte glömma Katia, vars pipa fick jurymedlemmarna att hoppa till. Men asbolut inte av obehag, utan av kraften i rösten. Hon tror jag kan bli farlig. Hennes personlighet kändes också rätt, jordnära och trevlig. Kanske inte så poppig, men som en person många skulle tycka om. Och Linda Pritchard med det röda håret (som jag är 95% säker på sökte för ca 2 år sedan också)? Inte alls min stil, rösten tycker jag känns lite ihålig, mycket huvudklang och gapig. Men popmaterial, jovisst.

Stockholms första dag för betyget 2/5
Kommentar:
Med tanke på så få vidare (fast det blir ju fler dagar) och att många av de som gick vidare tyckte jag inte var speciellt bra så blir betyget inte högre. Dock fick vi ju en del härliga tabbar också, de höjer betyget! Och den lite mer indiska versionen av DaBuzz blir ju nästan dagens moment!



Bilder: TV4.se

Nu är Idolsäsongen igång på riktigt!

Hej på er!

Har varit lite dött på bloggfronten här men nu är Idol igång igen - äntligen. Och bloggen är också tillbaka! Så välkommen till ännu en säsong att följa här på bloggen, diskutera, lämna kommentarer!:) Jag blir jätteglad för det jag får!
Så, vad tycker ni om nya juryn? Någon favorit?